Tekintse meg oktató szoftver kínálatunkat!
HELYESÍRÁS gyakorló
1-4. osztályosoknak

  A tanuló a programmal külön - külön vagy együttesen gyakorolhatja az 1., 2., 3., 4. osztály tankönyvi helyesírási szójegyzékét tollbamondás-szerűen is, mivel a program a szavakat, kifejezéseket kimondja. Az első négy osztály szójegyzékén kívül közel 400 j-t vagy ly-t tartalmazó szó helyesírása is gyakorolható a programmal.
   Az 1. osztály szójegyzéke:   70 szó
   A  2. osztály szójegyzéke:  300 szó
   A  3. osztály szójegyzéke:  470 szó
   A  4. osztály szójegyzéke:  600 szó
   J, ly gyakorlása : 387 szó
   Így a program kb. 1800 szót tartalmaz.
 Ezen kívül saját szókészlettel is lehet használni a programot akkor, ha egy .txt file-ba beírják a gyakorolandó szavakat.
  A kiválasztott osztály(ok) szavaiból, vagy a j-s, ly-os szavakból egymás után véletlenszerűen választ a program. Két módon lehet választani kérdésfeltevést:
  - A kérdéses szót, kifejezést a program kimondja és a tanulónak le kell írni helyesen.
 - A szót, kifejezést a program úgy írja ki, hogy a helyesírás szempontjából kérdéses betűket kihagyja. Ekkor is lehet kérni a szó kimondását. A tanulónak be kell gépelnie helyesen az adott szót.
(Ha a saját szókészlethez hangfile-okat is felvesznek, akkor azok a szavak is kimondathatóak a programmal.)
  A program 30 szavas ciklusokban számolja a helyes és helytelen válaszokat. Helytelen válasz esetén lehetőség van az újrapróbálkozásra, vagy kérheti a tanuló a helyes válasz kiírását. A ciklus közben vagy végén új ciklus, vagy új szócsoportok (osztályok) választhatók. Minden második jó válasz után eggyel több kis mókus jelenik meg a képen.
  A programmal elő lehet kérni a legutóbbi feladatciklusban elhibázott szavakat és azokat újból lehet gyakorolni. Feladatlapok is nyomtathatók, amelyeken 30-as csoportokban kérdezi a program a szavakat (néhány betűt kihagyva), és a tanulónak kell a lapra ráírnia a szót helyesen. A feladatlap helyes megoldásait is ki lehet nyomtatni ellenőrzés céljából. A legutóbbi ciklusban elhibázott szavakkal is lehet feladatlapot nyomtatni.

Minimális számítógép-konfiguráció: Pentium I. kompatibilis, bármely Windows változat.
 Helyigény a winchesteren min. 3 Mb, a hangfile-ok feltelepítése esetén 80 Mb.


A szoftver javasolt fogyasztói ára: 3990 Ft